Faalangst

De drempel over met extra begeleiding
Faalangst

Faalangst

Rijlessen met Faalangst en het Faalangstexamen


Wij helpen jou met de juiste begeleiding de drempel over. 

Sommige mensen zijn zó bang om het niet goed te doen, dat ze zichzelf blokkeren in plaats van motiveren. Hierdoor kan men niet doen wat men onder normale omstandigheden wel kan doen, ook wel negatieve faalangst genoemd. De rijinstructeur zal tijdens de rijopleiding, samen met jou, op zoek gaan naar een manier om hier op een goede manier mee om te gaan. Ook is het mogelijk de opleiding af te sluiten met een 'faalangst examen', wat eigenlijk een verlengd examen is, waardoor er meer tijd is voor de examinator om je op je gemak te stellen. Meer informatie over het faalangstexamen lees je hieronder.

Faalangstexamen

Het faalangstexamen is speciaal bedoeld voor kandidaten die met behulp van de beschikbare middelen niet de noodzakelijke rust kunnen vinden om te slagen voor het rijexamen. Het faalangstexamen wordt afgenomen door een faalangstexaminator, die getraind is om mensen met faalangst te begeleiden.

Het faalangstexamen duurt langer dan een praktijkexamen, namelijk 90 minuten. Tijdens het faalangstexamen bestaat er de mogelijkheid om gebruik te maken van een time-out, als de verlammende spanning toeslaat. Het faalangstexamen is duurder dan het gewone praktijkexamen.

 

Rijlessen met Rijangst

Rijangst is een overmatige en niet functionele angst om een voertuig te besturen of om bijrijder te zijn. Het begrip rijangst is vooral bekend als belemmerende emotie bij het rijden in een motorvoertuig. Rijangst kan specifiek zijn wanneer de angst zich beperkt tot slechts één of enkele situaties, bv tunnels, bruggen, de linkerbaan op de snelweg, wegen naast water, het naderen van verkeerslichten, het rijden in een file, inparkeren, of angst om mee te rijden met een specifiek persoon.