Praktijk Automaat

Met een vaste rijinstructeur
Rijles in een auto met automaat

Rijles in een auto met automaat

Steeds meer auto's beschikken over een automatische versnelling. Doordat de drukte op de weg de laatste jaren behoorlijk is toegenomen zien steeds meer mensen de voordelen van een automaat. Ook zijn de automatische versnellingsbakken de laatste jaren sterk verbeterd waardoor de automaat wat betreft vlotheid en zuinigheid niet meer onder hoeft te doen voor een schakelauto. Veel auto’s met automatische versnellingsbak zijn zelfs zuiniger.

Als je nu al weet dat je in een auto met automaat gaat rijden, kun je kiezen voor rijles in een auto met automaat. Omdat je niet hoeft te leren schakelen, heb je minder lessen nodig en ben je dus goedkoper uit.

Twijfel je nog of je in een personenauto met – of zonder automaat wil gaan rijden, maak dan een afspraak voor een proefles. Je krijgt dan een passend advies.

Voor wie is autorijden in een automaat geschikt?
Het autorijden in een automaat is in de eerste plaats voor iedereen die comfortabel wil rijden. Voor sommige mensen is het lastig of soms onmogelijk te leren autorijden in een schakel auto. Autorijles in een automaat kan dan uitkomst bieden zodat het toch mogelijk is het autorijbewijs te halen.

  • Mensen met een lichamelijke beperking kunnen soms moeite hebben met schakelen. Voor hen is het rijden in een auto met automatische versnelling vaak een uitkomst.
  • 'oudere leerlingen' kunnen problemen hebben met schakelen. Ze vinden het lastig om te schakelen en op hetzelfde moment op het verkeer te letten. Een automaat lost dit probleem op.
  • Mensen die een concentratie en/of informatieverwerkingsstoornis hebben zoals autisme en ADHD, hebben vaak ook veel voordeel bij het rijden in een automaat en kiezen er dan ook regelmatig voor om de rijlessen te volgen in een automaat . Ook als je om andere redenen de voorkeur geeft aan een auto met automaat, is rijles op deze manier een aanrader.

Let op! Na het behalen van je rijbewijs in een auto met automaat, krijg je een aantekening op je rijbewijs en mag je alleen rijden in een auto met automaat.

Automaat rijden in Vaassen, Heerde, Epe, Apeldoorn, Wezep of Hattem

De lesauto
De auto met automatische versnellingsbak waarin de rijlessen worden verzorgd is een Skoda Rapid. We hebben voor deze auto gekozen omdat het een compacte auto is die toch verrassend ruim en vlot is. De auto is bovendien uitgerust met een DSG-bak waardoor de auto zeer comforabel rijdt.

Tarieven
Voor de rijlessen in de automaat hanteren wij dezelfde tarieven als voor rijlessen in de schakelauto!