De praktijkopleiding

Met een vaste rijinstructeur

Auto's en instructeurs

De lesauto's

De lesauto's

Je krijgt les in een Volkswagen Golf, Skoda Scala (schakelauto's) of Skoda Rapid (automaat). De comfortabel rijdende auto's zijn voorzien van praktische zaken zoals: airconditioning, ABS, cruisecontrol, navigatiesysteem en een boordcomputer die rij- en verbruikgegevens weergeeft. De lesauto's worden goed onderhouden en netjes schoon gehouden. Er wordt in de lesauto's niet gerookt.

De rijinstructeurs

De rijinstructeurs

Je krijgt les van een "vaste" rijinstructeur. Dit heeft als voordeel dat je niet telkens hoeft te wennen aan een andere rijinstructeur. Verder heeft dit voor jou en de rijinstructeur het voordeel dat hij/zij precies op de hoogte is van je vorderingen zodat hij/zij daar goed op aan kan sluiten. Je rijinstructeur is je persoonlijke coach tijdens de rijlessen en met hem of haar regel je ook de planning van de rijlessen en het examen. Onze rijinstructeurs volgen regelmatig cursussen zoals: "faalangst instructeur" en "omgaan met leerlingen met autisme en ADHD tijdens de rijles".

Lessen

De opbouw van de rijlessen

De opbouw van de rijlessen

Er zijn een aantal basisvaardigheden zoals, wegrijden, sturen, schakelen en het bepalen van de plaats op de weg die als eerst aangeleerd zullen worden. Vervolgens wordt de basis uitgebreid met het rijden in een rustige omgeving (eenvoudige verkeersmanoeuvre's). Als dat allemaal goed gaat, zijn de complexe verkeersmanoeuvre's en verkeerssituatie's aan de beurt. Enige opbouw is noodzakelijk omdat er anders te veel op je afkomt als leerling, waardoor de structuur en het overzicht zoek raakt. De vorderingen die je maakt worden overzichtelijk bijgehouden op een instructiekaart.

Rijlessen duren 60 minuten!

Rijlessen duren 60 minuten!

Bij de meeste rijscholen duurt een rijles tussen de 45 en 55 minuten. Wanneer je er voor kiest om bij ons te gaan lessen, duurt een les-uur ook daadwerkelijk 60 minuten. Wanneer je uit Epe en omgeving komt is het dichtsbijzijnde CBR in Apeldoorn. Vanuit Epe naar het CBR is het ongeveer 20 minuten rijden. Voordat je examen doet is het belangrijk dat je veel in het "examengebied" gereden hebt. Om niet onnodig veel tijd te verliezen aan het "op en neer" rijden naar het examengebied, hebben wij voor een lestijd van 60 minuten gekozen.

Examen

Goed voorbereid naar het praktijkexamen

Goed voorbereid naar het praktijkexamen

Wanneer het niveau zodanig is dat je bijna examen gaat doen, bereiden wij je op het examen voor d.m.v. proefexamens. Doordat je dan zelfstandig (zonder instructie) rijdt, raak je alvast gewend aan het examen doen en kunnen we goed zien wat de verbeterpunten zijn. De proefexamens verzorgen wij zelf en kosten daardoor niets extra. Het is ook mogelijk om een tussentijdse toets bij het CBR af te leggen.

Het examen

Het examen

Van de 55 minuten, wordt ca. 35 minuten daadwerkelijk gereden.
Tijdens de rit wordt gekeken of je vlot, veilig en zelfstandig door het verkeer heen gaat. De overige 20 minuten zijn gereserveerd voor de kennismaking met de examinator, het inleidende gesprek, eventueel een ogentest en/of voertuigcontrole voor de rit en het eindgesprek achteraf. In de regel is het zo dat je na drie kwartier klaar bent en koffie kunt gaan drinken. De resterende 10 minuten zijn ingebouwd voor eventuele uitloop van de rit en onvoorziene zaken. De examens worden gereden tussen 8 uur s'ochtends en half vijf s'middags. De aanvraag voor je examen wordt in overleg met jou, door ons geregeld. We kunnen namelijk via een on-line systeem de examenaanvraag en planning regelen.

Na de autorijopleiding en een geslaagd examen ontvang je 10% korting op je autoverzekering! Doordat wij graag lokaal zaken doen, kunnen wij onze geslaagde leerlingen deze mooie korting aanbieden.

Terugkomles


Enkele maanden na het behalen van je rijbewijs is het mogelijk een terugkomles te plannen. Je kunt dan laten zien of de basis om veilig door het verkeer heen te gaan nog steeds aanwezig is en hoe je rijvaardigheid zich verder ontwikkeld heeft. De terugkomles van 90 minuten voor "oud" leerlingen kost slechts 70 euro.